2010-12-28

Ilandsproblem 2.0

Jag köpte en iphone igår, trodde jag. Idag på morgonen fick jag nämligen ett mail från halebop. De skrev att min order har blivit annullerad för att min nuvarande operatör nekade mig att byta till halebop. Jag måste göra om allt från början men först registrera mitt kontantkort hos min nuvarande operatör. Jag fick för mig att jag gjort det för länge sedan, men så var inte fallet.

Detta har fått mig att börja tveka. Det kanske inte är meningen att jag ska ha en iphone trots allt. Någon kanske vill påminna mig om hur många mobiler jag tappat bort i mina dagar. Hur ofta jag tappar den jag har nu i golvet så att den går i tre delar. Är det verkligen värt att skaffa en iphone när man kan ha en gammal skruttmobil från ICA MAXI för 199 kronor. Det gör liksom ingenting om jag tappar den i toaletten eller glömmer den på en buss någonstans i Sverige och jag kan tappa den i golvet precis hur många gånger jag vill.

Min klantighet vill att jag håller mig till skruttmobiler. Min prylgalenhet beordrar mig att köpa en iphone, och det nu!

Köpa, inte köpa, köpa, inte köpa, köpa... kanske. Inte köpa... kanske. Köpa humm...

Vad tycker ni kära läsare?

2010-12-26

Julmys hos mormor och katterna.


Jag är hemma hos mormor i Rockhammar, myser med katter och leker med min trådlösa fjärrutlösare som jag fick i julklapp. Men snart bär det av hem till Jönköping igen. Vi ska bara vänta tills Lucas har skottat klart ute på mormors altantak eftersom han blivit familjens proffsskottare på senare dar, sedan är vi på vägarna.

God jul på er!

2010-12-07

Finns det någon drömtydare där ute?

Jag sitter i ett litet, kvadratiskt rum med dov belysning, golvet är täckt av madrasser och täcken. Jag leker med Henriks macbook pro och får för mig att ladda ner en film. Eftersom det är en dröm så vet jag precis hur jag ska göra. Det går otroligt fort. Jag får lite smått panik när jag inser att filmen är uppdelad i minst 25 olika filer och jag vill bränna allt på CD-skivor. Det blir minst 50 CD-skivor som jag efterhand lägger i en stor, rosa påse. När allt är klart så är påsen fylld upp till hälften. Jag funderar över om det verkligen är värt att kolla på filmen om jag måste byta skiva varannan minut. Henrik kommer in i rummet. Jag är rädd att han ska bli arg på mig för att jag tagit slut på alla hans skivor, men han skrattar bara och säger att jag är konstig.

Helt plötsligt befinner jag mig i Huskvarna hos mina föräldrar. Genom fönstret i vardagsrummet får jag syn på en Tyrannosaurus rex och en Apatosaurus. Bakom dinosaurierna står en gigantisk häst med huvud lika stort som en dörr. Hästen är brun med vit bläs och svart man. Jag gömmer mig under diskhon så gott jag kan tills det blir mörkt ute. När mörkret har fallit går jag ut på gården. Där stöter jag på Boels mamma Rut, jag ser att någon står bakom henne men inser inte vem det är förän hon kommer lite närmare. Det är Boel, jag skriker så högt (av glädje) att en MKV:are får tinitus.

Nu är vi på ett badhus, badhuset är en blandning utav Brunnstorp och Rosenlundsbadet fast med träpanel. Det är jag, Boel och en bland-person som består av Boels pappa, min bror och någon jag kan ha sett på stan vid ett tillfälle. Vi dyker i knallblått vatten och...

... Precis då vaknar jag.


2010-12-05

Natalie