2010-11-28

En dag i polaroider


Grattis på första advent, som Henrik sa tidigare idag. Ovanför ser ni några polaroider från dagen som gått. Jag låter dem tala för sig själva. Kent 2 (Henriks bil) har fått punka, så han stannar i Halmstad en natt till. Jag ser det positivt, alltid trevligt med en Henrik i närheten. Henrik själv är dock inte riktigt lika glad, eftersom han måste köpa nya däck och dessutom missar han jobbet i morgon.

2010-11-25

Slow down


Jag och mamma bakade lussebullar hemma i Huskvarna förra helgen. Jag skulle vilja bromsa tiden, inte helt men åtminstone sakta ner den en aning. Jag hinner inte med. Det känns som om det var igår jag flyttade in i rummet med mörkgula tapeter. Det var sommar, vädret växlade mellan stekande värme och ljummet sommarregn. Jag hade minst fem paraplyn liggandes i slutet av sommaren vilket lärde mig en läxa. Om det regnar, ta med paraply (såklart). Om det är uppehåll men några enstaka gråa moln på himlen, ta med paraply! Om solen skiner och himlen är klarblå utan ett enda moln i sikte, ta med paraply! Med andra ord, om det inte regnar så kommer det snart att börja. Slutsats: Det är alltså mycket mer hälsosamt för plånboken att ta med ett paraply hemifrån än att köpa ett nytt varje dag. Kom i håg, lita aldrig på en meteorolog!

Om 21 dagar var det precis fem månader sedan jag flyttade till Halmstad. Det är helt galet, vintern är här och snart är det jul och nyår och sen börjar en ny termin. En ny termin?! Jag har ju precis börjat min första!Så här kul hade jag på föreläsningen idag. Jag var tvungen att göra något för att hålla mig vaken. Mannen framme vid tavlan hade det mest sövande mummel jag någonsin hört.

2010-11-20

Julia


Jag var på uppdrag i Jönköping idag. Fotograferade den här fina tjejen och hennes föräldrar. Bebisar har så otroligt söta kinder. Älskar bebiskinder!

Nu ska jag snart bege mig till stan för att se på bio. Harry Potter, kära Harry! Fint ska det bli.

2010-11-18

Niklas


Jag fotograferade Niklas från klassen idag. Det var väldigt dåligt ljus, många bilder blev suddiga. Men här har ni en bild som jag blev hyfsat nöjd med i alla fall.

2010-11-15

En Söndag i skogen med Emma.


Jag och Emma begav oss ut i huskvarnas skogar för att fotografera. Här är några utav bilderna jag tog på Emma.

2010-11-09

kanel och socker.

"Det snöar i Huskvarna", sa mamma i telefonen. Någon timma senare fick jag en bild på snön i Borås. I Halmstad ser man inte skymten av någon snö. Bara gråa moln och regn. Jag måste erkänna att det gör mig lite smått dyster. Varför snöar det överallt, men inte där jag befinner mig?

Jag åt risgrynsgröt till frukost. Med socker och kanel på, det fick mig att tänka på kanelte och julen. Medan jag satt och mumsade på gröten så hängde gubbar med gula jackor upp julbelysning på storgatan utanför fönstret. Jag älskar vintern. Det är så mysigt med tusentals små lampor som lyser upp i mörkret. Det är bara snön som fattas, några lussebullar och glögg med russin (russin med glögg) skulle heller inte sitta helt fel.

Något av det värsta jag vet är tandtråd. Inte för att det har med någonting att göra, tänkte bara att ni kanske ville veta det. Puss

2010-11-07

18.26


2010-11-07

Kanske den bästa frukosten i hela halmstad.


Jag och Henrik gick till ett mysigt fik i Halmstad som hade frukostbuffé. Henrik vägrade att se normal ut på några utav bilderna jag tog, så här får ni en när han blundar.

2010-11-01

Pucko med vaniljbulle.

Jag sitter på en buss till Halmstad och har precis mumsat i mig en vaniljbulle och en pucko. Pucko är aldrig så gott som jag tror. En bra sak med swebus är att de har trådlöst internet, gratis. Eller gratis kan jag i och för sig inte påstå, jag har faktiskt betalat 200 kronor för biljetten. Det är inte mer än rätt att man får internet på köpet.
Jag tänkte att jag kunde skriva lite på hemtentan nu när jag inte har något speciellt för mig. Den ska vara inne på onsdag senast klockan 9.59, men så slog det mig att mina böcker ligger i ett utrymme under mig, det blir svårt att få tag på dem nu. Tror nästan att jag la dem där med flit, fast ändå omedvetet på något lustigt vis. Hur som helst kan jag inte göra någonting åt det nu. Så jag får ägna mig åt att fundera över vad jag skulle kunna skriva om, vilket jag har gjort i ungefär fyra dygn nu.

Klockan tre ska jag till skolan och lära mig indesign. Det ska bli så kul!

Förresten så är det lagom irriterande med dolt nummer och folk som ljuger.

Puss!