2011-03-28

Dag 4 - Drömmar


Det enda jag tänker på när jag hör ordet drömmar är mardrömmar. Jag hade tänkt skriva någonting fantastiskt, någonting som hade fått er att lysa upp som en glödlampa och förstå precis hur allt fungerar. Kanske en steg-för-steg-lista, den skulle berätta exakt hur man gör för att få alla sina drömmar uppfyllda.

Jag har tyvärr ingen sådan lista.

Men drömmar, det har jag. Jag drömmer om att få resa runt i världen och uppleva spännande och exotiska platser. En vacker dag vill jag arbeta som formgivare eller fotograf på heltid. Jag önskar mig en dotter med namnet Alice och en son med namnet Leo, trots att jag är livrädd efter alla föda-barn-program jag ofrivilligt tvingats se när mamma styr fjärrkontrollen, vilket hon så gott som alltid gör. Jag vill bli gammal och få barnbarn som jag kan skämma bort med saft och bullar. Har jag inte lärt mig baka bullar tills dess så kanske jag har en man som kan. Annars stormar jag till närmaste bageri.

Vad drömmer du om?

(Bilderna är tagna med min polaroid 355 och filmen 669 vid olika tillfällen förra året)

2011-03-27

Dag 3 - Jag är rädd för

Mörker
Badkar
Krig
Hat
Ensamhet

Vad är du rädd för?

2011-03-25

Dag 2 - Favoriter

Jag har så många favoriter här i världen. Favorithenrik. Favoritemlan. Favoritemma. Favoritmamma. Favoritpappa. Favoritbror. Favoritvärld. Jag skulle skriva ett inlägg varje dag i tio dagar. Så det här får bli dagens inlägg, jag lovar (inte) att de följande inläggen kommer att vara lite mer planerade. Det blir dessutom en roadtripp genom Europa i sommar. Underbart!

2011-03-24

Dag 1 - Lite onödig fakta om mig

- Jag kan inte somna när jag ligger på rygg, det går bara inte.

- Alla mina kroppsdelar (förutom huvudet så klart) måste vara helt under täcket när jag ska sova, annars känner jag mig lustigt utsatt och får för mig att någon eller något ska flyga på mig (jag vet, barnsligt). Även om det är så varmt där under att man skulle kunna dö av värmeslag så vill jag inte ha en blottad tå eller hand.

- Jag älskar popcorn.

- När jag kommer över en bra låt så kan jag lyssna på den i en hel dag, ibland flera dagar, tills jag blir så trött på den att jag bara vill gråta för att jag spelat sönder en annars så underbar låt.

- Ibland känner jag mig ensam.

- Tanken på att äta någonting som en gång har gått omkring på jorden, andats och levt får mig att bli lite lätt illamående, inte alltid, men ibland. Oftast händer det när jag tänker lite för mycket, vilket jag ofta gör.

- Min "vackra" sång stannar mellan mig och vattendropparna i duschen.

- Oftast är jag ganska glad av mig.

- Jag tycker om att fotografera mig själv. Några bevis på detta ser ni här nedanför.
2011-03-24

Tio dagar

Här är min lista som jag ska försöka följa de närmaste tio dagarna. Jag tappat bort mig själv och behöver lite riktlinjer i mitt bloggande. Min tanke är att det ska vara mycket fotografier och illustrationer men också en hel del text.

Det här kommer jag att blogga om:

Dag 1 - Lite onödig fakta om mig
Dag 2 - Favoriter
Dag 3 - Jag är rädd för...
Dag 4 - Drömmar
Dag 5 - Kärlek
Dag 6 - Filmtips
Dag 7 - Någonting tokigt
Dag 8 - Saker som gör mig ledsen
Dag 9 - Det här inspirerar mig
Dag 10 - Boktips

Första inlägget kommer lite senare ikväll (läs natt). 

Det gick dessutom katastrofalt dåligt på tentan idag och jag vill mest gräva ner mig. Fast istället tröstar jag mig med en bra film och massor av smörpopcorn.

2011-03-21

Boka mig som bröllopsfotograf vetja

Nedan ser ni några fotografier från tidigare bröllop jag fotat. Fler bilder finns på min hemsida.


2011-03-14

Idag är en bra dag

Jag har nämnligen blivit med lägenhet. HFAB (Halmstad Fastighet AB) Ringde mig klockan 11.21 i morse och frågade om jag fortfarande var intresserad av lägenheten jag anmält mig till. "JA!" sa jag. "Då får du den", sa den glada kvinnan i andra änden. Ända sedan jag fick samtalet har jag gått runt och dagdrömt om hur jag ska möblera. På torsdag ska jag skriva på kontrakt och den första Juni flyttar jag in. Det känns som evigheter till dess. Men ändå är jag så lycklig!

2011-03-14

Nowhere Boy

är en underbar film som alla borde se. Kärlek. Lycka. Sorg. Död. Liv. Musik. Underbara tapeter. Gamla bilar. Varför var jag inte ung på den tiden istället? Då man kunde köpa stora, snygga, svarta skivor med musik på. Nu finns musiken bara digitalt, man kan liksom inte ta på den, den bara finns. Jag önskar att jag levde på den tiden då man skrev på skrivmaskiner istället för på datorer. När killarna gick i skjortor och kavajer och tjejerna hade fina klänningar. När tapeterna var bruna, röda och gula med stora blommor på och bilarna inte hade så opersonliga former.

Jag kan förstås ha fått en hel del om bakfoten, men jag drömmer mig bort och låtsas att jag vet hur det var att leva då. Gräset är alltid grönare på andra sidan, tills motsatsen är bevisad.
2011-03-13

First Aid Kit


Jag sitter i Henriks soffa och lyssnar på First Aid Kit. Det var Henrik som tipsade mig om dem. Idag har jag varit ett hormonmonster. Ena stunden gråter jag förfärligt och nästa minut skrattar jag åt någonting knäppt. Vill man inte bråka ska man helst hålla med om allt jag säger. Det har en viss person fått erfara. Förlåt. Mitt huvud värker så att jag tror att det ska sprängas i tusen delar och tampongerna har tagit slut. Godnatt.

2011-03-13

Emma vol. 1


Det här är mina favoritbilder från gårdagens fotografering med Emma.

2011-03-10

Moleskine


Två teckningar ur min moleskine från förra veckan. Den nedersta är anteckningarna från en av världshistoriens segaste föreläsning. Någonting måste man ju sysselsätta sig med. Jag har kommit in i en snirklig-tusch-period. Jag älskar det! Det är så skönt att sitta och kladda utan att veta exakt vad det är man gör, det får bli vad det blir. Enda nackdelen är att handleden strejkar efter en stunds krumilurande. Men vad gör man inte för konsten! (Eller nåt)

2011-03-07

Jag lockade håret...


... och gick ut på bakgården hemma hos mina föräldrar. Vinden susade, solen sken och det var allmänt fint.