2012-07-31

Hallonsaft och bröllopsbilder

Jag har trasslat in mig i ett täcke tillsammans med ett glas hallon och rabarbersaft. Redigerar lite bilder från min senaste bröllopsfotografering och känner mig allmänt lycklig av alla glada leenden som pryder bilderna. Bjuder på två smakprov här ovanför. Tyvärr får ni inte se några fina leenden eftersom brudparet måste godkänna dem först.
 

2012-07-29

Polare Per inboxar

Min kompis Per är en mästare på att hitta roliga, konstiga, fina, skrämmande och ibland helt utflippade saker på internet. Och han är inte sen med att dela mig sig av dessa upptäckter via mailen. Himla roligt tycker jag. Det är inte mer än rätt att jag delar med mig av mina favoriter här på bloggen. Glöm inte att klicka på bilderna för att komma till källan. Enjoy!
 
 
 
 
 
 

2012-07-21

Bröllop

Idag ska jag iväg och fotografera bröllop. Har längtat efter den här dagen ända sedan paret bokade mig för flera månader sedan. Det ska bli så kul. Bilderna ovanför är på Annie och Magnus som jag fotograferade en kylig februaridag 2011.
 

2012-07-20

Popadelica (long time ago)

Jag hittade några analoga foton från Popadelica. Eftersom jag inte har någon tidsuppfattning kommer jag tyvärr inte ihåg vilket år det var. Dekorationen var himla fin, det minns jag i alla fall.
 

2012-07-20

Ny design

Ni som varit här och kikat förut märker kanske att jag ändrat utseende på bloggen. Jag ville ha en lite mer renare design. Allt bös som tidigare fanns på högersidan hittar ni nu mera i menyn längst upp. Förutom att jag möblerat om har jag också skapat en ny header. Just nu känner jag mig väldigt nöjd med allt. Vi får se hur länge det varar den här gången. Berätta gärna vad ni tycker.
 

2012-07-20

Det var 3 års kalas


Igår firade vi Ruben som fyllde tre år. Det var en fartfylld kväll med flygplanstårta, grillning, ballonger och massor av lek. Det hela slutade med att Ruben somnade på golvet, intrasslad i min datorsladd och med en tesked som huvudkudde. Charmigt tycker jag.
 

2012-07-18

Fixar och donar

Jag håller på att möblera om här i bloggen och de närmsta dagarna kan det se lite konstigt ut. Nu vet ni varför.
 

2012-07-18

Paula tipsar / Antikmagasinet

 
 
 
 
 
Om du gillar loppisar och antikaffärer med massor av gamla och coola grunkor, då ska du bege dig till Eksjö och besöka Antikmagasinet. I källaren finns ett loppis, där kan man hitta massor av fina, gamla saker. Mycket av det som finns i loppisen är också till ett väldigt bra pris. På entréplanen en dörr bortanför källaren finns det en antikdel. Jag blev fullkomligt lyrisk så fort jag kom innanför dörren. Det fanns allt från jordglober och möbler till svärd och uppstoppade djur. Till min lycka fanns det även en övervåning som var ungefär tre gånger större än det nedre planet. Jag skulle kunna gå runt där i timmar, men skonade farmor och farfar som var med. De kunde nämligen inte kolla så mycket eftersom framkommligheten inte var den bästa där inne. Farfar snubblar så lätt på saker. Själv tycker jag att det var himla fint att allt var huller om buller, det fanns så mycket spännande att upptäcka. Det kliade i fingrarna, men tyvärr köpte jag ingenting. Ekonomin är inte direkt på topp så här i sommartider.
 
Alla bilder är tagna i antikdelen med min iphone genom instagram.
 

2012-07-18

Besök från Frankrike

Min fina vän Boel är på besök i Sverige. Idag träffades vi på ett fik i stan tillsammans med hennes man och deras lilla Ruben (bilden). Efter fikat åkte vi och planerade en skattjakt eftersom Ruben fyller år och det är kalas imorgon.
 
Nu sitter jag hemma i soffan och dricker te ur fina koppar som jag fick av Boel idag, bara sådär. Gillar dem jättemycket. De har dubbelt glas, så man kan hålla i koppen utan att bränna händerna av sig.
 

2012-07-18

Stadsparken

 
Bilderna är från i förrgår då jag och Emlan promenarade runt i Jönköpings stadspark.
 

2012-07-17

Lite blandat från instagram

 

2012-07-15

Foto: Emelie Härdstedt

 
Idag fotade Emlan mig i mammas och pappas trädgård. Hon är så duktig, här är två av mina favoritbilder. Jag har dessutom färgat håret i det mörkaste laget av brunt (nästan svart) och klippt mig en aning.
 

2012-07-12

Vårullar med regn

En kväll för länge sedan rullade jag så många vårrullar att de knappt fick plats i frysen. Min studentfrys rymmer i och för sig inte speciellt mycket. Men jag skulle gissa på att det var runt 40 rullar fyllda med ost, skinka och pizzakrydda. Smakar nästan som capricciosa. Himla gott med sweet chili till. Praktiskt för mig, som är för lat (läs, har inte tid) för att laga avancerade måltider varje dag. Bara att plocka fram ur frysen, fritera i stekpannan och sedan äta. Jag använde tyj spring roll pastry att göra rullarna med, det går att köpa i asiatiska butiker. Det bästa med att göra egna vårrullar är att man får välja helt själv vad man vill fylla dem med. Det kan vara köttfärs, ost, svamp, skinka, choklad, geleråttor... Ja, ni förstår. Bara fantasin sätter gränserna.
 
Jag tar med glädje emot tips på annan god mat som är enkel att laga. Lite variation i tillvaron är aldrig fel.
 
Lev väl!
/Paula
 

2012-07-12

Självporträtt

För några år sedan tog jag alltid massor av självporträtt. Nu händer det mycket mer sällan (om man inte räknar med alla egobilder på instagram förstås). Idag fick jag för mig att plocka fram fjärrutlösaren.
 
På tal om instagram, jag heter paulaaaw. Vad heter ni? Jag vill ha fler fina bilder att kolla på.
 

2012-07-11

Halloncupcakes

 
Jag har aldrig varit mycket för att baka, inte förrän nu. Alla cupcakes och bakverk som dyker upp överallt gör mig bara så inspirerad att prova själv. Så igår gjorde jag halloncupcakes till mamma och gänget. Receptet kommer från Leila Lindholms bok "a piece of cake". Att kolla på när Leila bakar i tv-rutan kan vara bland det bästa som finns. Mest för att jag vill bosätta mig i hennes kök (eller vems kök det än må vara) bland alla fina bakmaskiner och skålar. En vacker dag ska jag ha ett sådant fint kök, en vacker dag.